Videopresentatie
Over deze opleiding
Opleiding Actuarieel Rekenaar (AR) - Actuarieel Instituut
De beroepsperspectieven in dit beroep zijn goed, omdat vanuit verzekeraars, banken en pensioenfonds een vraag is naar goed opgeleide professionals. Kies daarom voor de deeltijd opleiding tot Actuarieel Rekenaar (propedeuse van de opleiding Actuarieel Analist), stroom eventueel door naar de HBO opleiding tot Actuarieel Analist en zie een veelzijdige financieel aantrekkelijke carrière tegemoet!
Wat houdt het beroep in?
Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren, banken, toezichthouders en overheidsinstellingen. Hun actuariële werkzaamheden zijn gericht op levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenen.
Kerncompetenties van een Actuarieel Rekenaar zijn: analytisch, zelfstandig, initiatiefrijk, doortastend, accuraat en communicatief vaardig.
Inhoud van de opleiding
Actuarieel Rekenaars berekenen premies van levensverzekeringen, schadeverzekeringen, pensioenverzekeringen en sociale verzekeringen. Door actuariële problemen gestructureerd en planmatig aan te pakken hebben Actuarieel Rekenaars een essentiële brugfunctie tussen business, IT en Beleid.
Na het volgen van de opleiding, die 1 jaar en 2 trimesters duurt, kun je jezelf Actuarieel Rekenaar noemen en ben je in staat om op basis van globaal inzicht in de kanstheorie, zelfstandig elementaire actuariële berekeningen te maken op het gebied van levens- en pensioenverzekeringen. Het diploma Actuarieel Rekenaar is een noodzakelijke basis voor het volgen van de NVAO geaccrediteerde HBO-opleiding tot Actuarieel Analist (AAN), maar kan ook als zelfstandige opleiding gevolgd worden.
Aankomende startdata
Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je een diploma van het Actuarieel Instituut. Dit diploma geeft toegang tot de opleiding tot Actuarieel Analist (AAN)
Toekomstperspectief
Met het propedeusediploma Actuarieel Rekenaar leg je de noodzakelijke basis voor het volgen van de opleiding tot Actuarieel Analist.
Toelatingseisen
Als voorwaarde voor toelating tot de opleiding Actuarieel Rekenaar moet je minimaal een HAVO, VWO of
MBO (niveau 4) diploma met Wiskunde hebben.
Voor meer informatie over de toelatingseisen ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.
Kosten
De kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het aantal te volgen modulen. Het AI factureert per module, je betaalt dus niet jaarlijks collegegeld.
Voor meer informatie over de toelatingseisen ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.
Vul hieronder jouw gegevens in.
“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...