Over deze opleiding
Cursus Zuiveltechnologie - HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
De consument verwacht niet anders: zuivelproducten zijn veilig, houdbaar en natuurlijk lekker. Maar er komt wel wat kijken bij de bereiding van zuivel, want bederf ligt altijd op de loer. Chemische, microbiologische en fysische aspecten spelen een rol bij productie, vervoer en opslag van zuivelproducten. In deze cursus leer je er alles over.
Inhoud van de cursus
De technologische achtergrond van zuivelproducten, -processen en grondstoffen staan in deze cursus centraal. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Introductie in de zuivelkunde: (hoofd)componenten van melk, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden
- De zuivelsector in Nederland: bedrijven, producten, economie, consument en export
- Processen: opslag, transport, standaardiseren, homogeniseren, verhitten, indampen
- Bereidingsprocessen van dagverse en lang houdbare zuivelproducten
- Fermentatief bereide zuivelproducten: yoghurt, probiotische melkproducten en (Goudse) kaas
- Kwaliteitsaspecten waaraan zuivelproducten en –processen moeten voldoen
- Actuele ontwikkelingen: processen – producten – gezondheid
Voor wie?
Werkzaam in de zuivel en bruisend van ambitie? Deze cursus is geschikt voor iedereen werkzaam in de zuivelsector – of verwante bedrijfstakken – die op zoek is naar technologische verdieping.
Ben je op zoek naar een cursus die je een basis biedt en je een betere gesprekspartner maakt, zonder de diepte in te gaan? Neem dan eens een kijkje bij de cursus All albout Milk, Basis Zuiveltechnologie.
Diploma
De cursus wordt afgesloten met een toets. Een toets kan bestaan uit één of meerdere onderdelen en/of bestaan uit het inleveren van opdrachten. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat van de cursus Zuiveltechnologie.
Toelatingseisen
- HAVO/VWO met scheikunde en wiskunde in het pakket.
- MBO niveau 4 met minimaal een 6 voor zowel scheikunde als wiskunde.
- Werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie op mbo/hbo-niveau.
Mocht je niveau van wiskunde en/of scheikunde niet voldoende zijn, dan bieden we de mogelijkheid om een Deficiëntiecursus Scheikunde of Cursus Rekenvaardigheid te volgen.Meer informatie hierover kun je vinden op onze website.
Ook bieden we de cursus All About Milk - Basis Zuiveltechnologie in een notendop aan!
Kosten
Prijs Cursus Zuiveltechnologie
Wil je meer weten over de kosten voor de Cursus Zuiveltechnologie? Kijk dan op de website van haskennistransfer.nl
Vul hieronder jouw gegevens in.
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen is onderdeel van HAS Hogeschool en richt zich op de zakelijke markt. Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen in de agribusiness, food-, milieu- en groene sector. Wie HAS Kennistransfer inschakelt, profiteert...