Videopresentatie
Over deze opleiding
De opleiding tot financieel planner is volledig herzien en aangepast aan de eisen die nu aan financieel planners worden gesteld. De financieel planner is dé deskundige op het gebied van vermogensvorming. Deze langetermijnplanning richt zich op life events in de persoonlijke en de zakelijke sfeer. Bepalende gebeurtenissen op het gebied van familie, arbeid en wonen en ondernemen, worden in relatie tot vermogensvorming behandeld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan vaardigheden, professioneel gedrag en ethiek. U wordt op interactieve wijze optimaal voorbereid op het boeiende vak van financieel planner. Deze leergang bereidt u daarnaast volledig voor op het afleggen van het officiële FFP-examen. U kunt dit HBO-programma bovendien mogelijk inbrengen als vrijstelling in het specialisatieprogramma van verschillende NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met NIBE-SVV, businesspartner van Markus Verbeek Praehep.
Aanpak en opzet
De opleiding behandelt alle aspecten van vermogensvorming door particulieren en ondernemers. De leergang bestaat uit kennis- en vaardigheidscomponenten. De leergang is vanuit een generieke module verder uitgebouwd rond 9 life events zoals die in het curriculum van de FFP worden onderscheiden. Aan de hand van de life events worden bepalende gebeurtenissen in de privé- en zakelijke sfeer met betrekking tot vermogensvorming behandeld. De bijeenkomsten worden verzorgd door topdocenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Theorie en praktijk gaan in deze unieke leergang constant hand in hand. Dat maakt deze leergang zo aantrekkelijk.
Toelatingseisen
Deze opleiding is in het bijzonder ontwikkeld voor accountants, controllers, accountmanagers voor vermogende particuliere cliënten, (erkende) hypotheekadviseurs, personal bankers, private bankers, (ervaren) financieel adviseurs en planners, assurantietussenpersonen en zelfstandig gevestigde financiële dienstverleners.
Kosten
Vul hieronder jouw gegevens in.
Accountants, payroll professionals, fiscalisten, salarisadministrateurs en controllers staan meer dan ooit in de schijnwerpers. Tegen de achtergrond van maatschappelijk wantrouwen, onrustige financiële markten, woekerproducten en bonusculturen schuiven zij steeds verder naar voren als 'de nieuwe zekerheid'. Zij zijn de betrouwbare...