Zoek onderwijs 👉
Cursussen & Trainingen

Buitengewoon Opsporingsambtenaar

Tijdsduur
60 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
60 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd

Over deze opleiding

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Buitengewoon opsporingsambtenaren krijgen steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Bij het OPB leer je alle vaardigheden die je nodig hebt.

Hoe ziet de basisopleiding tot BOA eruit?

Buitengewoon opsporingsambtenaren hebben als taak om de openbare orde te handhaven. Maar ze moeten zich natuurlijk wel aan strenge richtlijnen houden. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Ministerie van Justitie. Hetzelfde ministerie heeft ook vastgesteld dat het OPB aan alle kwaliteitseisen voldoet om deze basisopleiding te mogen verzorgen.

Bij de lessen ligt de nadruk op het strafrecht. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de regels en procedures bij verschillende strafbare feiten. Maar je krijgt ook les in:

  • Recht in het algemeen
  • De Nederlandse staatsinrichting
  • De rechterlijke organisatie
  • Formeel strafrecht
  • Materieel strafrecht
  • Het opmaken van een proces-verbaal

OPB verzorgt deze basisopleiding al sinds 1994. Het instituut heeft in die jaren al tal van gemeentes en politie-eenheden geholpen bij het opleiden van hun buitengewoon opsporingsambtenaren. De lessen worden gegeven door zeer vakbekwame docenten. Ze hebben ruime praktijkervaring en ze weten dus precies welke vaardigheden je nodig hebt. Bij deze opleiding wordt de lesstof zoveel mogelijk vertaald naar de dagelijkse praktijk. Je krijgt genoeg voorbeelden zodat je goed leert hoe je in elke situatie moet handelen.

Diploma

Het officiële getuigschrift

De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen. Cursisten die hiervoor slagen, ontvangen het getuigschrift Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Deze is in totaal 5 jaar geldig.

Toekomstperspectief

Aan het werk als buitengewoon opsporingsambtenaar

In Nederland zijn er tal van instanties die met BOA's werken. Denk aan gemeentes, inspectiediensten, Staatsbosbeheer of de Nederlandse Spoorwegen. Na je beëdiging kun je bijvoorbeeld gaan werken als leerplichtambtenaar, milieu-inspecteur, jachtopzichter, parkeercontroleur of brandweercommandant.

Toelatingseisen

Ben je geschikt voor deze opleiding?

Een goede opsporingsambtenaar kent de regels en procedures omtrent het strafrecht. Maar een leerplichtambtenaar zijn andere zaken belangrijk dan voor een ordehandhaver in het openbaar vervoer. Daarom gelden er voor sommige BOA's specifieke opleidingseisen. Wil je weten of jij hieraan voldoet? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan!

Kosten

Voor de basisopleiding tot buitengewoon opsporingsambtenaar ben je in totaal EUR1250,- kwijt. Dit bedrag is inclusief lesmaterialen en examengeld.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Buitengewoon Opsporingsambtenaar en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opleidingsinstituut OPB
Engelenkampstraat 86
6131 JJ Sittard

Welkom bij het Opleidingsinstituut OPB!  

Het OPB verzorgt opleidingen op het gebied van beveiliging, preventie en het handhaven van de openbare orde. Het opleidingsinstituut werd in 1988 opgericht door de heer E. Nicoll, de toenmalige Hoofdcommissaris van Politie. Je profiteert dus van meer dan 25...

Lees meer over Opleidingsinstituut OPB