Over deze opleiding
Als opticien weet je graag alles van je vakgebied. En omdat steeds meer mensen lenzen dragen in plaats van een bril, is het handig om hier wat extra kennis over op te doen. Dus wil jij je verder specialiseren na je opleiding tot opticien? Schrijf je dan in voor de contactlensspecialist opleiding van het Regio College!
Wat leer je bij de contactlensspecialist opleiding?
De opleiding tot contactlensspecialist is een 2-jarige vervolgopleiding. In het eerste jaar leer je alles over harde en zachte lenzen. En in het tweede jaar verdiep je je in speciale soorten lenzen. Tijdens dit leerjaar komen ook verschillende oogproblemen aan bod, die kunnen ontstaan door het dragen van lenzen. Bij de contactlensspecialist opleiding van het Regio College krijg je alleen les van gediplomeerde docenten. Zij helpen je niet alleen bij het vergroten van je theoretische kennis, maar onder begeleiding ga je ook aan de slag in het praktijklokaal en de refractieruimtes.
Diploma
Het examen van de contactlensspecialist opleiding wordt afgenomen door de Landelijke Examencommissie Contactlensopleidingen. Haal je je diploma dan laat je zien dat je een echte expert bent. De totale studie neemt 2 jaar in beslag, maar het voordeel van deze opleiding is dat je het prima naast je baan kunt doen. Je gaat namelijk één dag per week naar school en daarnaast ben je ongeveer 12 uur per week kwijt aan zelfstudie. Met zo'n rooster kan iedere opticien zichzelf blijven ontwikkelen!
Toelatingseisen
De contactlensspecialist opleiding van het Regio College is een vervolgstudie. Wil je worden toegelaten dan heb je een diploma van de opleiding Opticien (niveau 4) nodig.
Kosten
- opleidingsgeld € 2682,50* per jaar;
- examengeld € 260* per exameneenheid (theorie en praktijkexamen). De opleiding bevat in totaal vier exameneenheden.
Vul hieronder jouw gegevens in.
Regio College Zaanstreek-Waterland
Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....