Over deze opleiding
Een lasrobot in elkaar zetten, een melkmachine maken of een lift bouwen. Als machinebouwer mechatronica maak je van onderdelen een goed werkende machine. Jouw machines maken voor veel mensen het werk een stuk gemakkelijker!
Dankzij jou hoeft een boer niet al zijn koeien met de hand te melken en hoeven mensen niet met de trap naar de bovenste verdieping van een flat. Omdat je vaak complexe machines maakt, moet je zorgvuldig werken. Een lift moet op de juiste verdieping stoppen en niet ergens halverwege. Vaak bouw je voor een klant machines op maat of een proefexemplaar om de werking uit te proberen. Soms wil een klant dat een machine bepaalde speciale dingen kan. Jij bedenkt dan hoe je dit kunt maken. Je bent dus niet alleen technisch, maar ook creatief.
Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding. Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.
Toelatingseisen
- In bepaalde gevallen is een versneld opleidingstraject mogelijk
- Positief instroomadvies
- Aanvullende eis bij de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)
Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.
ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...