Over deze opleiding
De elektrotechniek vind je in de gehele omgeving waarin wij leven. Wanneer je om je heen kijkt dan is bijna alles wat je ziet mogelijk dankzij de elektrotechniek. Als technicus in de elektrotechniek werk je mee aan alle nieuwe ontwikkelingen. Denk maar eens aan het produceren van duurzame energie zoals windmolens, zonnepanelen en peltier elementen. Maar ook automatiserings- en beveiligingssystemen van gebouwen. Als middenkaderfunctionaris engineering elektrotechniek ontwerp en installeer je dit soort systemen. Ook verzorg je het onderhoud. Dankzij jou rijden we straks allemaal met een elektrische auto of worden er geen computers gestolen uit kantoren. Je bent ook betrokken bij het maken van onderdelen. Je bedenkt welke mensen en machines nodig zijn voor toepassingen op zowel technisch als medisch gebied. Je gebruikt jouw kennis voor het bedenken, ontwikkelen en verbeteren van nieuwe en bestaande systemen. Jij weet mensen zo aan te sturen, dat je het beste resultaat krijgt. Kies je voor deze opleiding? Dan gaat er binnen de techniek een wereld aan mogelijkheden voor je open!
Gedurende de opleiding werk je aan een aantal projecten. Het werken hieraan wordt zowel individueel als in een project team uitgevoerd. De samenstelling van de projecten is zo, dat je kennis maakt met zoveel mogelijk onderwerpen van de moderne technieken. Ook is er ruimte om je eigen interesses en voorkeuren te bepalen en verder te ontwikkelen. Bij alle projecten staan de ontwikkelingen in de hedendaagse techniek en het uitvoeren van de door jou bedachte ontwerpen centraal, of het nu gaat om de elektrische installatie van een woning, de toegangscontrole voor een luchthaven of het programma schrijven voor een robot. Veel aandacht wordt er besteed aan simuleren van de door jou ontworpen systemen.
Je docent is daarbij je coach en geeft je advies voor de ontwikkeling van je technische kennis. De toetsresultaten, functioneringsgesprekken, werkstukken, getuigschriften en diploma's gaan in een dossier. Dit is je eerste cv waarmee je aan je toekomstige werkgever kunt laten zien wat je allemaal in huis hebt. De vraag naar goede technici is groot. Na je opleiding kun je ook verder leren. De weg van mbo naar hbo wordt niet voor niets de Koninklijke Route genoemd. Vaak is na je mbo-4-opleiding 4 een verkorte hbo-opleiding mogelijk.
Toelatingseisen
- Positief instroomadvies
- Wiskunde
ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...