Opleidingen met een gedegen theoretische en praktische kant
Op alle opleidingen voeding in ons land krijg je allereerst basiskennis op het gebied van eten en drinken en ons lichaam. Om je een idee te geven, dit zijn vakken die je krijgt: voedselveiligheid, voedingsleer, diëten, hygiëne, voedingsinzichten (alternatief en regulier), het menselijk spijsverteringskanaal, vitaminen, mineralen en supplementen. Vervolgens leer je ook allerlei praktische vaardigheden die je later nodig zult hebben. Denk dan aan het voeren van gesprekken met mensen over hun voedingspatroon, problemen herkennen en concrete gezondheidsadviezen geven.
Leer alles over voeding en draag die kennis over!
Op opleidingen voeding werken gediplomeerde docenten die jou op een zorgvuldige, complete en enthousiaste manier zullen onderwijzen. Je wordt ook klaar gestoomd om jouw kennis aan de wereld over te dragen. Zodat wij allemaal een stukje gezonder zullen worden. Beroepen waar jij voor kunt kiezen na een opleiding voeding zijn onder andere zelfstandig voedingsdeskundige, voedingsdeskundige in ziekenhuizen en instellingen, zelfstandig diëtist, diëtist in gezondheidscentra of klinieken, bedenker en ontwerper van nieuwe producten of onderzoeker.
Opleidingen op het gebied van voedsel volg je op diverse niveaus
Of je nu een mbo, havo, vwo of ander diploma op zak hebt, iedereen kan kiezen voor een baan gericht op voeding! Populaire opleidingen zijn Voeding, Voedsel & Gezondheid (MBO), Voeding & Diëtiek (HBO), Voeding & Gezondheid (WO) en Gezondheidswetenschappen (WO). De ROC's, hogescholen en universiteiten die deze opleidingen aanbieden, zitten verspreid over het hele land.
Bron: Greatcontent