Videopresentatie
Over deze opleiding
Dier- en veehouderij - Aeres Hogeschool Dronten
De ontwikkelingen in de dier- en veehouderijsector volgen elkaar in hoog tempo op. Om te kunnen blijven innoveren, is er een grote behoefte aan hoogopgeleide bedrijfsopvolgers en adviseurs die binding hebben met de agrarische sector.
Heb jij interesse in de veehouderijsector en sta je open voor nieuwe ideeën om de toekomst mee in te gaan? Wil je je ontwikkelen op vakgebieden als diergezondheid, fokkerij, veevoeding en ruwvoederwinning? Dan is de studie Dier- en veehouderij echt iets voor jou!
Dier- en veehouderij is een praktijkgerichte studie. Je leert onder meer de kengetallen van een veehouderijbedrijf te analyseren, ruwvoederanalyses te beoordelen en de gezondheidsstatus op een melkveebedrijf te verbeteren. Ook leer je advies- en verkoopgesprekken voeren.
Toekomstperspectief Dier- en veehouderij
Rond je de opleiding Dier- en veehouderij succesvol af? Dan ben je inzetbaar in de agri- en foodbusiness. Ook kun je thuis het agrarisch bedrijf overnemen. Mogelijke beroepen zijn:
- Adviseur rundveevoeding
- Specialist jongveeopfok
- Beleidsmedewerkers kwaliteitszorg rundvee
- Praktijkonderzoeker gezondheid en welzijn
- Agrarische journalistiek en PR
Of je gaat aan de slag als zelfstandig ondernemer
Meer informatie
Neem voor meer informatie over de voltijdstudie Dier- en veehouderij contact op via het onderstaande informatieaanvraagformulier. De studie Dier- en veehouderij wordt ook aangeboden in deeltijd. Kijk voor meer informatie en toelatingseisen op aereshogeschool.nl.
Diploma
Hbo bachelor-diploma
Na afronding van je studie ontvang je het hbo bachelor-diploma Dier- en veehouderij.
Toelatingseisen
Toelating tot opleiding Dier- en veehouderij
Wil jij ook de opleiding Dier- en veehouderij volgen? Dan heb je een havo-, vwo-, of mbo-diploma nodig. Je kunt met de volgende profielen instromen:
Havo met profiel:
- Natuur en gezondheid
- Natuur en techniek
- Economie en maatschappij (met scheikunde)
- Cultuur en maatschappij met wiskunde A (neem contact op met de instroomcoördinator)
Vwo met profiel:
- Natuur en gezondheid
- Natuur en techniek
- Economie en maatschappij (met scheikunde)
- Cultuur en maatschappij met wiskunde A (neem contact op met de instroomcoördinator)
Mbo/mao
Heb je een mbo-diploma niveau 4 van een aansluitende mbo-opleiding (inclusief afgerond hbo-doorstroompakket) dan kun je in aanmerking komen voor een driejarig programma. Het hbo-doorstroompakket moet wiskunde, scheikunde, Nederlands en Engels bevatten. Kijk meer voor meer informatie over de toelatingseisen op aereshogeschool.nl.
Kosten
Wettelijk collegegeld
Als je gaat studeren op het hbo word je geacht collegegeld te betalen. De hoogte van dit collegegeld wordt jaarlijks bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding? Kijk op onze website voor meer informatie.
Vul hieronder jouw gegevens in.
Aeres Hogeschool – voorheen CAH Vilentum en Stoas Wageningen | Vilentum Hogeschool - biedt een breed palet (groene) hbo-studies, verdeeld over drie faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen. Het aanbod voltijdstudies van Aeres Hogeschool bestaat uit een mix van Associate...