Videopresentatie
Over deze opleiding
Volg de hbo-opleiding Dier- en Veehouderij aan HAS Hogeschool
Heb jij een passie voor dieren? En wil jij met je passie je geld verdienen? Kies dan voor de 4 jarige hbo-opleiding Dier- en Veehouderij op de HAS Hogeschool en direct aan de slag in de dier- of veehouderij!
Daarom kies je voor Dier- en Veehouderij van
HAS Hogeschool!
Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. De opleiding Dier- en veehouderij speelt hier goed op in door nadrukkelijk de balans te zoeken tussen People (sociale omgeving) Planet (ecologie) en Profit (economie).
Verder is de hbo-opleiding Dier- en veehouderij gericht op het bedrijfsmatige houden van dieren voor productie, sport, gezelschap of hobby. Zo kun je na het behalen van jouw hbo-opleiding Dier- en Veehouderij van de HAS Hogeschool aan de slag als een adviseur, ondernemer, onderzoeker of bedrijfsbegeleider bij bijvoorbeeld een:
- rundveehouderij
- landbouwmechanisatiebedrijf
- hondenpension
- pluimveehouderij
- manege
- varkenshouderij
- natuurgebied
Specialiseer je met de hbo-opleiding Dier- en veehouderij van HAS Hogeschool!
Tijdens de hbo-opleiding Dier- en veehouderij op de HAS Hogeschool specialiseer je je in 'Dieren' of in 'Disciplines'. Wanneer je je specialiseert in 'Disciplines' wordt de focus gelegd op vakken zoals, onderzoek diergeneeskunde, financieel-economische begeleiding, techniek, marketing, milieu, natuurbeheer, voorlichting en biologische landbouw. Specialiseer je in ‘Dieren’ dan krijg je vakken die gericht zijn op bijvoorbeeld:
- varkens
- paarden
- rund- en pluimvee
- honden
- katten
Aankomende startdata
Diploma
Na het succesvol afronden van de opleiding Dier- en Veehouderij ontvang je het HBO Bachelor diploma.
Toekomstperspectief
Of je nu als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt, het bedrijf van je ouders wilt overnemen of voor een groot (internationaal) bedrijf gaat werken: het kan allemaal bij de hbo opleiding Dier- en veehouderij.
Toelatingseisen
Wat zijn de toelatingseisen voor de hbo-opleiding Dier- en Veehouderij?
Om te beginnen met de hbo-opleiding Dier- en veehouderij aan HAS Hogeschool, moet je voldoen aan onderstaande toelatingseisen:
- HAVO met profiel: Natuur en techniek, Natuur en gezondheid of Economie en maatschappij met scheikunde
- VWO met profiel: Natuur en techniek, Natuur en gezondheid of Economie en maatschappij met scheikunde1
Voor alle studenten is het gewenst dat ze het vak biologie hebben gehad.
Kun je doorstromen met een mbo-opleiding aan HAS Hogeschool?
Als je een relevante mbo-opleiding op niveau vier hebt met doorstroom wiskunde en scheikunde, dan kun je doorstromen naar de opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS.
Voldoe je niet aan de instroomeisen? Dan is er de mogelijkheid om bepaalde vakken bij te spijkeren via het speciale Young Professional traject.
Kosten
- Het wettelijke collegegeld bedraagt: € 2.006,-
- Het instellingscollegegeld bedraagt: € 6.675,-.*
(Het HAS-instellingscollegegeld is in het verleden vastgesteld op basis van het wettelijke collegegeld en de hoogte van de Rijskbijdrage. Jaarlijks wordt dit bedrag bijgesteld rekening houdend met het wettelijke collegegeld en een inflatie-correctie.)
* Instellingscollegegeld moet je betalen als je al een HBO of WO studie hebt afgerond.
Vul hieronder jouw gegevens in.
HAS Hogeschool is dé hogeschool voor voltijd hbo bachelor opleidingen op het gebied van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo. Met 3200 voltijd hbo studenten, 300 cursisten die een opleiding of training volgen bij HAS Kennistransfer...