Over deze opleiding
Houd je van koken? Vind je het leuk je fantasie te gebruiken in de keuken en gasten met een zelfgemaakte maaltijd te verwennen tijdens hun avondje uit? Als kok heb je uitgebreide kennis van allerlei gerechten en bereidingswijzen en -technieken. Je kent het verschil tussen trancheren en blancheren, je weet een bechamelsaus van een hollandaisesaus te onderscheiden. Voor een afgestudeerd kok heeft de keuken geen geheimen meer.
Toelatingseisen
- Leeftijd: minimaal 16 jaar
- Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
Als je niet beschikt over de juiste vooropleiding, start je in de entree-opleiding. Met de nieuwe route werk je toe naar een mbo-diploma op niveau 1, er zijn twee varianten:
- De arbeidsmarktvariant, waarna je aan het werk kunt
- De mbo2-variant, waarna je kunt doorstuderen in een mbo-opleiding op niveau 2
ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...