Over deze opleiding
Als bakker werk je meestal in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij, maar je kunt ook terecht bij de afdeling patisserie van een hotel. Je maakt alledaagse producten, zoals appeltaarten en gebakjes, maar ook het fijnere werk behoort tot de dagelijkse taken. Je bent creatief ingesteld, maar je hebt ook een klantvriendelijke instelling. De werkruimte bij de ambachtelijke bakkerij is vaak verbonden met de winkel, zodat je rechtstreeks contact met klanten hebt. Tijdens je opleiding kun je kiezen welke bakkerijrichting je leuk vindt. Je kunt kiezen voor banketbakker, broodbakker of brood- en banketbakker.
Toekomstperspectief
- Ambachtelijke bakkerij
- Hotelpatisserie
Toelatingseisen
ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...