Over deze opleiding
Als Zelfstandig Werkend Bakker maak je allerlei soorten bakkerijproducten. Allerlei soorten gebak en brood staan op het programma. De recepten, de grondstoffen, hoeveelheden en bereidingstijden zijn steeds verschillend. Je bent creatief en kan goed improviseren. Je moet zorgvuldig en hygiënisch kunnen werken.en goed kunnen functioneren in teamverband. Het is een voordeel als je flexibel en stressbestendig bent. Je bestelt grondstoffen en maakt een planning voor de dagelijkse werkzaamheden in de bakkerij. Tijdens de opleiding kun je kiezen uit drie verschillende richtingen: Broodbakker, Banketbakker en Brood- en Banketbakker. Aan jou de keuze!
Toekomstperspectief
- Ambachtelijk bakkerij
- (Hotel) patisserie
- Chocolaterie
Toelatingseisen
- Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
- Als je in het bezit bent van het diploma Uitvoerend Bakker, kom je in aanmerking voor een versneld traject
ROC van Amsterdam
Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...